Gerealiseerd

Opstandelingen, seizoen 3

Wederom gaat Sophie opzoek naar de zwakke plekken in de lokale democratie en onthult ze de verhalen van opstandelingen. Vanaf 3 juni 2021 bij BNNVARA, NPO2.

Opstandelingen, seizoen 2

Sophie Hilbrand onderzoekt waarom burgers in opstand komen tegen lokaal bestuur. Dit seizoen in Almelo, Moordrecht, Bloemendaal, Enschede, Ermelo en Zaanstad.

Opstandelingen, seizoen 1

Documentaireserie in 4 afleveringen waarbij Sophie Hilbrand elke keer een wijken of buurten bezoekt waar burgers zich in opstand komen tegen lokaal bestuurlijk onrecht. 

When are you coming back, Kees?

Een filmmaker voelt zich bezwaard over de valse hoop die hij 31 jaar geleden gaf aan een Palestijnse familie bij het maken van zijn allereerste film. Na een onverwacht berichtje op zijn voicemail besluit hij terug te keren naar de Westelijke Jordaanoever, samen met zijn zoon die ook films wil maken.

Strijd om Istanbul

In de 2Doc: Strijd om Istanbul volgt Fidan een jaar lang een aantal gewone inwoners van de traditionele wijk Uskudar en de moderne wijk Kadikoy en ziet ze hoe hun levens veranderen als gevolg van de steeds grimmiger wordende verkiezingsstrijd. Coproductie met BNNVARA en VRT

Palestina bestaat niet

Vier Palestijnen kijken terug op hun leven nadat ze uit hun huizen zijn gejaagd tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Israël in 1948. Ze kwamen in Nederland terecht waar maar weinig mensen interesse hadden in hun verhaal. Nu ze op leeftijd zijn moeten ze het feit accepteren dat hun strijd niet tot erkenning heeft geleid.

De Moskeemannetjes

Een groep vrijwilligers van een moskee wil de negatieve tijdgeest doorbreken en probeert een brug te slaan naar de Nederlandse samenleving.
Een documentaire over hoop en tegenslag.

Op de Barricades

“Op de Barricade” is een prettig en invoelend documentaireprogramma waarin Fidan Ekiz buurtbewoners in Nederland helpt met hun strijd tegen groot en klein onrecht.

De ondergang van de Van Imhoff

De Ondergang van de Van Imhoff is een documentairedrieluik over een gruwelijke scheepsramp uit 1942 en een van de grootste doofpotaffaires uit de Nederlandse geschiedenis.

De Pen en het Zwaard

Documentaireserie van 6 delen waarin Fidan Ekiz op zoek gaat naar journalisten die met grote persoonlijke risico’s werken in landen waar de persvrijheid onder druk staat.

In productie

De Staking

Documentairereeks over de grootste staking in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De april-mei stakingen van 1943.

The Pronk Diaries

Voormalig minister van ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk kijkt terug op de tijd waarin hij bevriend was met de Afrikaanse leiders van toen.
Waarom zijn de idealisten van weleer voor het merendeel autocraten of dictators geworden? Wat gaat er mis met het leiderschap in Afrika?