Wat we zijn

Episode One is een productieplatform dat zich specialiseert in het ontwikkelen, produceren en maken van documentaires en documentaireseries.

Wij geloven in het samenbrengen van het filmische, het verhalende en het journalistieke en daarmee leggen we kwalitatief de lat zo hoog als hij maar kan.

We houden er van op zoek te gaan naar prachtige verhalen van mensen die proberen uit te stijgen boven de harde werkelijkheid waarin ze leven.

Wij gaan op zoek naar de waarheid, vanuit de gedachte dat onze wereld beter en rechtvaardiger kan worden.

We zoeken altijd naar nieuwe en verrassende vertelvormen.

Onze films en series hebben een gelaagdheid die tot denken aanspoort.

Episode One bestaat vanaf mei 2015 en is een initiatief van Kees Schaap en Joanne Becker.

Episode One is lid van de NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten).

Wie we zijn
Kees 400

Kees Schaap

oprichter, regisseur, producent

E-mail: kees@episode-one.com
Mobile: +31 6 53524954

Werk van Kees SchaapPrijzen en Nominaties

Kees Schaap (1959) werkte voorheen als documentairemaker voor onder meer de VPRO en de NPS. In 1999 stapte hij over naar de VARA en maakte jarenlang journalistieke documentaires voor Zembla.

Vanaf 2008 ging hij zich richten op het maken van documentaireseries waarvan er velen werden bekroond. Kees is regisseur en geeft als creative producer inhoudelijke begeleiding en sturing aan alle projecten van Episode One.

Joanne 400

Joanne Becker

oprichter, producent

E-mail: joanne@episode-one.com
Mobile: +31 6 18235825

Joanne Becker (1962) werkte jarenlang als kostuum- en decorontwerper bij gezelschappen als Suver Nuver, Waardenberg & De Jong en De Nieuw Amsterdam. Na haar theaterwerkzaamheden heeft ze 10 jaar bruidscouture ontworpen. Daarna werd ze in- en verkoper in de kledingbranche en startte ze een bedrijf dat eigenzinnige huwelijksceremonies ontwerpt en uitvoert.

Joanne is producent en directeur van Episode One.