Gerealiseerd

Staken op leven en dood

‘Staken op leven en dood’ reconstrueert de gebeurtenissen rond de April-meistakingen via een twintigtal verhalen die zich door heel Nederland hebben afgespeeld. Het zijn ontroerende en meespelende getuigenissen die de onwaarschijnlijke moed laten zien van honderdduizenden Nederlanders.

De doe-het-zelf Dictatuur

Fidan Ekiz gaat samen met regisseur Kees Schaap op zoek naar de vraag waarom mensen met afwijkende meningen en afwijkend gedrag publiekelijk worden veroordeeld tot uitsluiting. Is dit van alle tijden? Is het typisch Nederlands? Waarom Is er zo weinig respect voor afwijkende geluiden? Waarom polariseert onze samenleving? Wat is de rol van social media?

Opstandelingen, seizoen 3

Wederom gaat Sophie opzoek naar de zwakke plekken in de lokale democratie en onthult ze de verhalen van opstandelingen. Vanaf 3 juni 2021 bij BNNVARA, NPO2.

Opstandelingen, seizoen 2

Sophie Hilbrand onderzoekt waarom burgers in opstand komen tegen lokaal bestuur. Dit seizoen in Almelo, Moordrecht, Bloemendaal, Enschede, Ermelo en Zaanstad.

Opstandelingen, seizoen 1

Documentaireserie in 4 afleveringen waarbij Sophie Hilbrand elke keer een wijken of buurten bezoekt waar burgers zich in opstand komen tegen lokaal bestuurlijk onrecht. 

When are you coming back, Kees?

Een filmmaker voelt zich bezwaard over de valse hoop die hij 31 jaar geleden gaf aan een Palestijnse familie bij het maken van zijn allereerste film. Na een onverwacht berichtje op zijn voicemail besluit hij terug te keren naar de Westelijke Jordaanoever, samen met zijn zoon die ook films wil maken.

Strijd om Istanbul

In de 2Doc: Strijd om Istanbul volgt Fidan een jaar lang een aantal gewone inwoners van de traditionele wijk Uskudar en de moderne wijk Kadikoy en ziet ze hoe hun levens veranderen als gevolg van de steeds grimmiger wordende verkiezingsstrijd. Coproductie met BNNVARA en VRT

Palestina bestaat niet

Vier Palestijnen kijken terug op hun leven nadat ze uit hun huizen zijn gejaagd tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Israël in 1948. Ze kwamen in Nederland terecht waar maar weinig mensen interesse hadden in hun verhaal. Nu ze op leeftijd zijn moeten ze het feit accepteren dat hun strijd niet tot erkenning heeft geleid.

De Moskeemannetjes

Een groep vrijwilligers van een moskee wil de negatieve tijdgeest doorbreken en probeert een brug te slaan naar de Nederlandse samenleving.
Een documentaire over hoop en tegenslag.